O nama

PečatoreznicaEkspres” nastala je davne 1972. godine kao mala zanatska radnja za proizvodnju pečata i štambilja, ofset štampu, posebno se specijalizujući za ručnu izradu pozivnica, vizit karata, i drugih grafičkih proizvoda koristeći tehnike zlatotiska, termografije, blindruka i slično. Ona se i danas nalazi u živopisnom zanatskom centru “Gradić Pejton” na Vračaru u srcu Čubure.

Mukotrpnim radom osnivači ove radnje Srdan i Vera Stojanović u teškim uslovima stvarali su ugled i poverenje visokim kvalitetom svojih proizvoda, poštovanjem rokova i solidnim cenama. U početku je to bilo veoma teško jer vlast nije bila blagonaklona prema privatnoj inicijativi. Promenom sistema u zemlji stvarali su se povoljniji uslovi pa je pečatoreznica “Ekspres” veoma brzo imala potrebu za povećanjem kapaciteta i asortimanom svojih proizvoda.

Poslednjih godina razvijaju se nove tehnologije u ovoj oblasti. Posebno je zanimljiva upotreba lasera. Ovaj mali kolektiv nije odoleo izazovu pa u proizvodnju uvodi najsavremenije tehnologije uključujući i laser. Zbog toga se osniva nova firma “Apis Laser“, da bi mogala da odgovori na potrebe trzišta, koje ima sve veće i strožije zahteve, kao i da razvija i usavršava ove najnovije tehnologije.

Ponosni smo na višedecenijsku tradiciju porodičnog zanata i danas težimo održavanju visokih standarda koji su postavili osnivači prve radnje.

Pečatoreznica ekspres
Osnivač radnje - Vera Stojanović

Osnivač radnje – Vera Stojanović

Osnivač radnje - Srdan Stojanović

Osnivač radnje – Srdan Stojanović